Yrtit

Hetki Basilika 20g


Hetki Basilikat viljellään Pohjanmaalla Nämpnäsin kauppapuutarhalla.

Basilikan maku johtuu sen sisältämistä eteerisistä öljyistä, jotka haihtuvat helposti ruuanlaitossa. Siksi se kannattaa lisätä ruokaan vasta ruuanvalmistuksen loppuvaiheessa. Basilika sopii erittäin hyvin tomaattiruokiin mutta sitä käytetään myös salaateissa, pastaruuissa, keitoissa, munaruuissa ja vihannesruuissa. Basilika sopii hyvin kalan ja vaalean lihan kuten vasikan ja kananpojan seuraksi. Sitä voi myös syödä sellaisenaan leivän päällä.

Basilika ei kestä kylmää eikä vetoa, joten se kannattaa säilyttää huoneenlämmössä.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset ry



Tuoteryhmä
  • Yrtit
Ruokavalio
  • Kananmunaton
  • Maidoton
  • Luontaisesti gluteeniton
  • Kasvisruoka
  • Ei lisättyä sokeria

Ainesosat

Basilika