Hetki-wokit

Hetki Tulinen wokmix 200g


Helppoa ja nopeaa ruoanlaittoa Hetki wokkien avulla! Valmiiksi pilkotuista ja pestyistä kasviksista saa wokattua nopeasti ruoan 1-2 hengelle. Hetki-wokit toimivat niin lihan, kanan ja tofun kuin nuudelien ja riisinkin kanssa.

Katso alempaa reseptivinkki Jättirapurisottoon!



Tuoteryhmä
  • Ruoanlaittotuotteet
Ruokavalio
  • Kananmunaton
  • Maidoton
  • Luontaisesti gluteeniton
  • Kasvisruoka
  • Ei lisättyä sokeria

Ainesosat

Porkkana, valkokaali, purjosipuli, punainen paprika, vihreä paprika, chili.

Ravintosisältö (100g:ssa)

  • Energia / Energi kJ/kcal
  • 121 kJ / 29 kcal
  • Rasva / Fett
  • 0,2 g
  • josta tyydyttynyttä /
  • varav mättat fett
  • 0,1 g
  • Hiilihydraatit / Kolhydrater
  • 4,4 g
  • josta sokereita /
  • varav sockerarter
  • 4,3 g
  • Ravintokuitu / Fiber
  • 2,2 g
  • Proteiini / Protein
  • 1,0 g
  • Suola / Salt
  • 0,03 g

 



Reseptit


Jättirapurisotto

(4 annosta)

1 sipuli
3 rkl rypsiöljyä
2 dl avorioriisiä
2 dl valkoviiniä
6 dl vettä
1 kala- tai kasvisliemikuutio
400 g keitettyjä jättikatkarapuja, sulatettuna
200 g maustettua tuorejuustoa (yrtti tai chili-paprika)
200 g Hetki Tulinen wokmix
½-1 ruukku tuoretta minttua (jätä muutama varsi koristeluun)
(suolaa)

Lisäksi:
parmesaanijuustoa
tuoretta minttua
sitruunalohkoja

Valmistusohje:

Ota ravut sulamaan huoneenlämpöön siksi aikaa kun esivalmistelet ruokaa. Voit tarvittaessa huuhdella ja valuttaa ravut lävikössä kuuman veden alla.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa tai paistokasarissa ja kuullota sipulisilppua hetki. Lisää riisi ja kääntele miedolla lämmöllä, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

Lisää valkoviini ja vesi vähän kerrallaan, anna nesteen imeytyä riiseihin. Murusta joukkoon liemikuutio. Kun neste alkaa imeytyä, lisää joukkoon sulatetut ja valutetut jättikatkaravut, sekä tuorejuusto ja tulinen wokmix. Kuumenna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Hienonna joukkoon tuoretta minttua. Tarjoa seuraksi parmesaanijuustoa lastuina ja sitruunalohkoja. Koristele ruoka tuoreella mintulla.

Vinkki!
Mausta ruokaa halutessasi ripauksella chilipaprikaa ja rouhi joukkoon halutessasi mustapippuria myllystä. Halutessasi voit korvata jättikatkaravut myös kotoisammilla katkaravuilla. Lisää nekin loppuvaiheessa ja kuumenna.

 

Resepti laadittu yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.