Hetki Lehtikaali 50 g

Lehtikaali ei muodosta kaalinkerää vaan siitä käytetään sen tummanvihreät, kiharareunaiset ja erittäin koristeelliset lehdet. Voimakkaanmakuista lehtikaalia kannattaa suosia ruuanlaitossa, sillä sen C-vitamiinipitoisuus on erittäin korkea. Se sisältää myös runsaasti karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.

Lehtikaalin karkea lehtiruoti pilkotaan ja esikypsennetään ennen lehtiosan lisäämistä lämpimiin ruokiin. Silputtua lehtikaalia voi käyttää persiljan tavoin ja se sopii salaatteihin, keittoihin ja muhennoksiin.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset ry

Ainesosat

Lehtikaali

Allergeenit

Ravintosisältö / 100g

  • Energia / Energi kJ/kcal
  • 167.0 kJ / 40.0 kcal
  • Rasva / Fett
  • 0.6 g
  • josta tyydyttynyttä /
  • varav mättat fett
  • 0.1 g
  • Hiilihydraatit / Kolhydrater
  • 4.1 g
  • josta sokereita /
  • varav sockerarter
  • 4.1 g
  • Proteiini / Protein
  • 3.4 g
  • Suola / Salt
  • 0.0 g
  • Ravintokuitua / Fiber
  • 2.0 g

Ruokavaliot

Luontaisesti gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Kasvisruoka, Ei lisättyä sokeria, Vegaaninen

Ravintosisältö

Ruokavaliot

Luontaisesti gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Kasvisruoka, Ei lisättyä sokeria, Vegaaninen

Allergeenit

top circled b

Hyödynnä näissä resepteissä!