Pesemättömät salaatit

Hetki Lehtikaali 50g


Lehtikaali ei muodosta kaalinkerää vaan siitä käytetään sen tummanvihreät, kiharareunaiset ja erittäin koristeelliset lehdet. Voimakkaanmakuista lehtikaalia kannattaa suosia ruuanlaitossa, sillä sen C-vitamiinipitoisuus on erittäin korkea. Se sisältää myös runsaasti karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.

Lehtikaalin karkea lehtiruoti pilkotaan ja esikypsennetään ennen lehtiosan lisäämistä lämpimiin ruokiin. Silputtua lehtikaalia voi käyttää persiljan tavoin ja se sopii salaatteihin, keittoihin ja muhennoksiin.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset ry



Tuoteryhmä
  • Pesemättömät salaatit
  • Salaatit
Ruokavalio
  • Kananmunaton
  • Maidoton
  • Luontaisesti gluteeniton
  • Kasvisruoka
  • Ei lisättyä sokeria

Ainesosat

Lehtikaali

Ravintosisältö (100g:ssa)

  • Energia / Energi kJ/kcal
  • 167 kJ / 40 kcal
  • Rasva / Fett
  • 0,6 g
  • josta tyydyttynyttä /
  • varav mättat fett
  • <0,1g
  • Hiilihydraatit / Kolhydrater
  • 4,1 g
  • josta sokereita /
  • varav sockerarter
  • 4,1 g
  • Proteiini / Protein
  • 3,4 g