Hetki itselle – Mikaela Koskela

Olen pian kolme vuotta työskennellyt ilman toimistopakkoa, joista kohta kaksi vuotta on menty pelkällä etätyöllä. Lounas etäpalaverin tai webinaarin ohessa, lounaan syönti samalla kun vastaan meileihin, editoin kuvia tai välillä yhdistän lounaan ja hiusten kuivaamisenkin, jos aika on tiukilla ja aamusuihku on venynyt iltapäivän puolelle työkiireiden (tai laiskuuden…) vuoksi. Rentouttava, ajatuksella vietetty lounashetki? NOT!

 

Nykyisin yhtä vähemmän tulee pysähdyttyä ruoan äärelle ja erityisesti arjen lounaat ovat ne, jotka usein jäävät kiireen jalkoihin. Lounaat tuntuvat usein olevan vain suorittamista, joka hoidetaan pois muiden asioiden ohella. En edes halua kertoa kuinka monesti ladon lounasta seisten suuhuni, koska olen mitoittanut sen syömiseen vain muutaman hassun minuutin. Toisinaan saatan olla jo takki päällä ja kengät jalassa lounasta syödessäni. Onhan se tehokasta ajankäyttöä, mutta pitääkö arjessa olla jatkuvasti tehokas? Ei, mutta silti suoritamme jopa sen arkilounaan ohi, jonka kuuluisi olla paussi kesken päivän ja jonka tarkoitus olisi auttaa meitä jaksamaan ja olemaan energinen loppupäivän. Siksi päivissä ja työpäivissä on taukoja ja lepoa – jotta pystymme suoriutumaan ja voimaan paremmin. Pitäisi muistaa, ettei 30 minuutin mittainen tauko ja lounashetkeen pysähtyminen pilaa meidän työdraivia.

 

 

 

Nyt kun moni meistä voisi alkaa jo sanomaan itseään etätyöskentelyn konkariksi, eikä ihan jokaista Zoomia tai Teamsia aloiteta kysymällä ”kuuluuko ääni”, on hyvä hetki opetella pysähtymään lounaan äärelle. Myös niistä etäpalavereista saa enemmän irti, kun ei tarvitse keskittyä toisella kädellä lounassalaatin täytteiden metsästämiseen. Mun korvaan tämä kuulostaisi aika hyvältä muutokselta omiin lounashetkiin. Entä susta? Oletko mukana?

 

Jotta siitä lounashetkestä saisi kaikki irti ja pystyisi kunnolla pysähtymään lounaan äärelle, vaatii se lounaan suhteen suunnitelmallisuutta. Koko idea menee vähän pilalle, jos ensiksi käytetään vartti sen lounaan valmistamiseen ja sen jälkeen se loppuaika meneekin taas kiireessä syöden. Yksi hyvä tapa valmistautua viettämään rauhallinen ja aamun töistä palauttava lounashetki on valmiin annoksen varaaminen jääkaappiin. Eilistä ruokaa tai vaikka suosikki valmissalaatti. Sinä päätät.

 

 

Lounaaksi valitsen mieluiten jotain raikasta, mutta täyttävää ja valmissalaatti, jota voi tarvittaessa isoon nälkään tuunata runsaammaksi, on yksi suosikkini lounaaksi. Runsaat ja raikkaat Hetki-salaatit ovat yksiä mun vakiovalintoja, jotka nappaan to go-lounaaksi tai jääkaappiin odottamaan etäpäivän lounashetkeä. Lihatonta ruokavaliota noudattavana pidän siitä, että Hetki-tuotteissa on useita vaihtoehtoja lihattomaan ruokavalioon. Suosikkejani ovat muun muassa uutuudet Hetki Cheddarjuustosalaatti sekä todella täyttävä Hetki Bistro Saaristolaissalaatti, jossa on savustettua kirjolohta ja mukana siivu saaristolaisleipääkin.

 

 

Hetki-salaatit ovat suunniteltu siten, että ne ovat ravitsevia ja tukevat tasapainoista ruokavaliota. Hetki-salaatit sisältävät hyviä rasvoja, proteiinia, kasviksia, hiilihydraatteja hyvistä lähteistä sekä tekevät hyvinvointia edistävän ruokavalion suosimisesta helppoa. Ateriakoot on myös suunniteltu siten, että ne on helppo nauttia kerralla, jolloin minimoidaan ruokahävikki. Tai jos salaattia jää jäljelle, on se helppo tuunata seuraavan päivän lounaaksi lisäämättä joukkoon kaikkea mahdollista, mitä jääkaapista löytyy.

 

 

 

 

Hetki-tuotteita on saatavilla hyvin varustetuista ruoka-kaupoista ja tuotteet löytyy valmisruoka-, vihannes & hedelmä- ja kylmäosastoilta. Erityisesti suosittelen testaamaan uudet Hetki Bistro-salaatit 😋

 

 

Lue myös nämä tai katso kaikki uutiset

Ethän skippaa lounasta

Aamiaista kutsutaan usein päivän tärkeimmäksi ateriaksi, mutta yleisen jaksamisen kannata lounas on vähintään yhtä tärkeä. Riittävän lounaan avulla aivot ja

Tutustu lisää

10 Faktaa proteiinista

Suomalaisista 18−64-vuotiaista 80 % saa proteiinia ravitsemussuositusten mukaisesti ja loput yli suosituksen, eli yleisesti ottaen suomalaisten proteiinin saanti on riittävää.

Tutustu lisää