Diabetesdiagnoosin saanut Timo onnistui tasaamaan verensokeriarvojensa heittelyn – ”Ravitsemusterapeutti neuvoi syömään tässä järjestyksessä!”

Muutama vuosi sitten tyypin 2 diabetesdiagnoosin saanut Timo Laakkonen onnistui saavuttamaan tavoitteensa terveellisemmästä elämästä.

 

Aktiivista arkea viettävän Timo Laakkosen elämä on muuttunut viime aikoina paljon. Timo valittiin mukaan Iltalehden järjestämään testiryhmään, jossa keskityttiin säännöllisen ruokarytmin löytymiseen ja terveellisiin ateriavalintoihin. Jakso toi roimasti lisää energiaa ja hyvinvointia miehen elämään. Uudet ruokailutottumukset ovat vaikuttaneet erittäin suotuisasti suoraan hänen terveydentilaansa.

 

– Olen saanut paljon hyviä neuvoja ryhmämme ravitsemusterapeutilta. Erityisen onnellinen olen siitä, että veriarvoni ovat nyt paremmat kuin aikaisemmin. Sain verensokeriarvojen heittelyn normalisoitumaan ja myös pitkäaikaisen verensokerin arvo laski normaalitasolle. Tavoitteeni on siis todellakin toteutunut, sanoo muutama vuosi takaperin tyypin 2 diabetesdiagnoosin saanut mies.

 

Testiryhmän jäsenet söivät testijakson aikana terveellisiä ja maukkaita Hetki-tuotteita.

 

Ennakkosuunnitelma kaiken a ja o

 

Timon mielestä on uskomatonta, miten pienillä teoilla ja arjen valinnoilla voi vaikuttaa omaan terveyteensä näin radikaalisti.

 

– Sain näiden kuukausien aikana monia hyödyllisiä vinkkejä, jotka olen ottanut mukaan arkeeni. Ennakkoon suunnitteluhan on kaiken a ja o. Kun ryhdyn valitsemaan seuraavan päivän ateriat valmiiksi etukäteen, alkoi kaikki sujumaan.

 

Testiryhmän luottoasiantuntija ja laillistettu ravitsemusterapeutti Karim Khanji hymyilee tyytyväisenä Timoa kuunnellessaan.

 

– On huikean hienoa, että verensokeriarvosi ovat normalisoituneet. Tämä varmasti rohkaisee sinua jatkamaan samalla linjalla, Karim kannustaa.

 

 

Säännöllinen ruokarytmi ja terveelliset valinnat edesauttoivat Timoa saavuttamaan tavoitteensa.

Säännöllinen ruokailurytmi

 

Timo tekee töitä pääsääntöisesti kotonaan. Arki on edelleen hyvin hektistä, mutta moni asia on muuttunut. Aikaisemmin aamiainen ja lounaskin saattoivat jäädä kokonaan syömättä, sillä aamun toimet ja työtehtävät imaisivat eläväisen miehen kiivaasti mukaansa.

 

– Nyt syöminen on säännöllistä. Olen huomannut, että tietokoneen ääressä ruokailukin onnistuu minulta oikein mallikkaasti. Kiitos kuuluu Hetki-tuotteille. Valmis ateria on hyvin helppo napata jääkaapista syötäväksi, Timo kiittelee ja jatkaa.

 

– Esimerkiksi valmiit Hetki-salaattiateriat maistuvat lounaaksi, samoin erittäin helpot ja tuoreet Hetki-mikroateriat. On ihan turhaa sanoa, etteikö lounasta ehtisi syödä, kun homma on tehty ihmiselle näin helpoksi ja vielä terveellisyydestä tinkimättä.

 

Timon suosikkilounaita:

 

1. Hetki Lämmin ateria Texmex Kana

 

Texmex maut pääsevät valloilleen lämmitettävässä Texmes-Kana-ateriassa. Mukana on meksikolaisittain maustettua sushiriisiä, maissia ja mustapapuja sekä tomaattikuutioita ja pinaattia. Proteiinia annokseen tuovat tacomaustettu kana sekä cheddarjuusto. Aterian kruunaavat tacolastut.

Kaikki Hetki Lämmin ateria -sarjan tuotteet pakataan uusiin, mikrolämmityksen kestäviin ja helposti kierrätettäviin kartonkirasioihin.
Kaikki Hetki Lämmin ateria -sarjan tuotteet pakataan uusiin, mikrolämmityksen kestäviin ja helposti kierrätettäviin kartonkirasioihin.

2. Hetki Savukirjolohi-sushisalaatti

 

Japanilaisesta keittiöstä tutut sushin maut löytyvät Hetki-tuotteista kätevästi myös salaatin muodossa. Hetki Savukirjolohi-sushisalaatissa on kotimaista savustettua kirjolohta, wakame-levällä maustettua riisiä, pikkelöityjä sekä tuoreita kasviksia ja wasabimajoneesia.

 

Savukirjolohi-sushisalaatilla on Syö hyvä olo-merkki, koska se on hyvä proteiinin lähde ja siinä on 80 g kasviksia.
Savukirjolohi-sushisalaatilla on Syö hyvä olo-merkki, koska se on hyvä proteiinin lähde ja siinä on 80 g kasviksia.

3. Hetki Lämmin ateria Halloumi-Pasta

 

Välimeren ihanat tuoksut tuulahtavat mikrosta Halloumi-pasta-ateriaa lämmittäessä. Pasta on maustettu pähkinättömällä pestolla ja Välimeren mausteöljyllä. Halloumi-juuston murut, tuore babypinaatti ja tomaattikuutiot tekevät annoksesta herkullisen.

 

Lounasaikaa tuskin malttaa odotella, kun jääkaapissa odottaa Hetki Lämmin ateria Halloumi-Pasta.
Lounasaikaa tuskin malttaa odotella, kun jääkaapissa odottaa Hetki Lämmin ateria Halloumi-Pasta.

4. Hetki Kana-Caesarsalaatti

 

Tämä on klassinen salaatti, jossa on rapean salaattipohjan päällä broileria, krutonkeja, juustojauhetta ja Caesarkastiketta! Hetki Kana-Caesarsalaatin mukana tulee kätevästi haarukka.

 

Myös Kana-caesarsalaatilla on Syö hyvä olo -merkki, sillä salaatti on runsasproteiininen ja hyvä pehmeän rasvan lähde.
Myös Kana-caesarsalaatilla on Syö hyvä olo -merkki, sillä salaatti on runsasproteiininen ja hyvä pehmeän rasvan lähde.

Tutustu myös muihin maittaviin Hetki-tuotteisiin ja löydä oma lounassuosikkisi!

 

Syö ensin kasvikset, sitten aterian muut osat

 

Timo kiittää Karimia erityisesti siitä, että asiantuntija ohjeisti häntä syömään mahdollisuuksien mukaan annoksen kasvikset aina ensimmäiseksi. Tämä voi vaikuttaa ravitsemusterapeutin mukaan siihen, mikä osa ateriasta imeytyy ensimmäisenä mahalaukun kautta paksusuoleen.

 

– Karim neuvoi, että tällä tavalla elimistöni ehtii valmistautua tuleviin ravintoaineisiin ja esimerkiksi nopeammin imeytyviin hiilihydraatteihin. Kasvikset kuulemma antavat hyvän pohjan, eivätkä hiilihydraatit ehdi hulahtamaan ensimmäisenä elimistööni, Timo kertaa.

 

Karim nyökkäilee asian olevan juuri näin.

 

– Kasvikset herättävät elimistön ja verensokeri lähtee nousemaan hitaammin, kuin jos söisi hiilihydraatteja ensimmäisenä. Jos verensokerin kanssa on haasteita, kuten Timolla, kannattaa tätä keinoa kokeilla.

 

Timo kertoo saaneensa konkreettisia tuloksia kotona verensokereita mitatessaan.

 

– Olen mitannut kotona arvojani ruokailun jälkeen verensokerimittarilla ja tämä tosiaan toimii, ainakin minulla. Sillä missä järjestyksessä syön aterian ainesosat, on aivan selkeä ero verensokerini nousuun, Timo kertoo.

 

Ruoanvalmistusporkkana?

 

Karimin suosittelee ihan jokaiselle myös ruoanvalmistusporkkanaa. Ruoanvalmistusporkkanaa? Mikä se on?

 

– Se tarkoittaa sitä, että ruokaa valmistellessa ja kokkaillessa voisi kuoria itselleen porkkanan tai muita kasviksia naposteltavaksi. Se on huomattavasti terveellisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi osalle tuttu ruoanvalmistusviini. Kun porkkanan syö ruoan valmistumista odotellessa, tulee samalla pedattua aterialle terveellinen peti vatsaan.

 

Timo kertoo että tässä järjestyksessä syömisestä on tullut hänelle jo hyvä tapa.

 

– Pystyn tällä tavalla nauttimaan paremmin aterian kokonaisuudesta ilman liikoja verensokereiden heilahteluja. Olen huomannut myös, että jälkiruokakin istuu verensokereiden osalta elimistölleni paremmin, kun teen ensin salaatilla ja kasviksilla pohjan vatsaan, Timo iloitsee.

 

Hetki-testiryhmän asiantuntija ja laillistettu ravitsemusterapeutti Karim Khanji opasti ryhmän jäseniä selättämään haasteensa. Timo antaa Karimille 10/10 pistettä neuvoista, jotka muuttivat miehen elämän suuntaa.
Hetki-testiryhmän asiantuntija ja laillistettu ravitsemusterapeutti Karim Khanji opasti ryhmän jäseniä selättämään haasteensa. Timo antaa Karimille 10/10 pistettä neuvoista, jotka muuttivat miehen elämän suuntaa.

10/10 pistettä

 

Timo kokoaa vielä viimeisiä ajatuksiaan Hetki-testiryhmään liittyen.

 

– Verensokeriarvoihin vaikuttaminen on ihan mielettömän upea juttu, sitä en voi liikaa korostaa, mies painottaa.

 

Timo pyrkii pitämään myös kaikki asiantuntijalta saadut opit mielessään jatkossa. Myös monet Hetki-tuotteet tulevat jäämään pysyväksi osaksi Timon ja hänen perheensä elämää.

 

– Nämä ovat auttaneet viisihenkisen perheeni arkiruokasuunnittelua paljon. Haastejaksosta oli aidosti apua päivittäisten ruokailujemme järjestämisessä. Arki on selvästi helpottunut. Annan tästä testistä täydet 10/10 pistettä järjestäjille, asiantuntijalle, Hetki-tuotteille ja itselleni.

 

Tässä Timon yhden arkipäivän esimerkkisyömiset:

 

Aamupala: Hetki Tuorepuuro Mango

 

Hetki-tuorepuurot sopivat täydellisesti myös Timon arkeen. Maukas soija- ja kaurapohjainen Mangotuorepuuro käy hyvin myös maidotonta ruokavaliota noudattaville.

 

Hetki Tuorepuuro-pakkauksissa on mukana myös lusikka, joten syöminen onnistuu lähes missä ja milloin vain.
Hetki Tuorepuuro-pakkauksissa on mukana myös lusikka, joten syöminen onnistuu lähes missä ja milloin vain.

Välipala: Hetki Omena-Viinirypäle

 

Hetki Naposteluhedelmät ovat hyvinvoinnistaan huolehtiville täydellinen välipala. Hedelmät ovat valmiiksi pestyjä ja paloiteltuja, joten naposteluhetki on taattu milloin ja missä vain, vaikkapa töiden lomassa. Yksi Timon suosikeista on Omena-Viinirypäle -vaihtoehto.

 

Hetki Naposteluhedelmät sopivat mukaan otettaviksi tai vaikkapa jääkaapista tietokoneen ääreen napattavaksi helpoksi välipalaksi.
Hetki Naposteluhedelmät sopivat mukaan otettaviksi tai vaikkapa jääkaapista tietokoneen ääreen napattavaksi helpoksi välipalaksi.

Lounas: Hetki Lämmin ateria Teriyaki-tofu

 

Herkullinen Teriyaki-tofuateria sisältää nuudelia, kevyesti höyrytettyjä kasviksia, paahdettua tofua, tuoretta tomaattia ja babypinaattia. Aterian kruunaa erikseen pakattu teriyakikastike!

 

Hetki Teriyaki-tofuateria on runsasproteiininen ja vegaaninen.
Hetki Teriyaki-tofuateria on runsasproteiininen ja vegaaninen.

Välipala: Hetki Cobb-salaatti

 

Amerikkalainen klassikko, joka sisältää mm. broileria, kananmunaa, paahdettua sipulia, savustettua pekonia sekä rapeaa salaattisekoitusta. Salaattiannoksen kruunaa coleslawkastike. Pakkaus sisältää haarukan.

 

Myös Cobb-salaatilla on Syö hyvä olo -merkki ja tämä salaatti on oivallinen proteiinin lähde.

 

Hetki-salaatteja kannattaa pitää jääkaapissa valmiina, niin terveellistä syötävää löytyy nopeasti aina silloin, kun on tarve.
Hetki-salaatteja kannattaa pitää jääkaapissa valmiina, niin terveellistä syötävää löytyy nopeasti aina silloin, kun on tarve.

Päivällinen: Hetki Inkivääri-chili kanawok

 

Hetki-wokit ovat viittä vaille valmiita aterioita 2-4 hengelle helpottamaan kiireistä arkea. Hetki Inkivääri-chili kanawok sisältää runsaasti tuoreita kasviksia, broileria, maustettua riisiä ja maukasta inkivääri-chilikastiketta, eli kaikkea mitä tarvitaan tasapainoiseen ateriaan.

 

Kuumenna tilkka kasviöljyä wokki-tai paistokasarissa. Paista vihanneksia ja broileripalat noin 5-8 minuuttia. Lisää riisi ja kastike. Kuumenna hetki. Tarjoile ja nauti.
Kuumenna tilkka kasviöljyä wokki-tai paistokasarissa. Paista vihanneksia ja broileripalat noin 5-8 minuuttia. Lisää riisi ja kastike. Kuumenna hetki. Tarjoile ja nauti.

Iltapala: Hetki Kaneliomena Kaurahyvä ja Hetki Rieska Kinkku-cheddar

 

Omenan ja kanelin makuinen maidoton kauravälipala Hetki Kaneliomena Kaurahyvä sisältää omenan lisäksi kauragurttia ja suomalaista täysjyväkauraa. Kaurahyvien ihastuttavat maut tulevat aidoista hedelmistä ja marjoista.

 

Ota Kaurahyvät mukaan päivän eri hetkiin, aloittamaan päivän aamiaisella, pysäyttämään kiireet välipalalla tai rauhoittamaan iltapalan äärellä.
Ota Kaurahyvät mukaan päivän eri hetkiin, aloittamaan päivän aamiaisella, pysäyttämään kiireet välipalalla tai rauhoittamaan iltapalan äärellä.

Tuhdit Hetki-rieskat sopivat hyvin aamu-, väli- tai iltapalaksi. Vehnäisten ja rukiisten rieskojen täytteiksi on valikoitunut suomalaisille tuttuja makuja. Herkullisen makuisen Kinkku-cheddar rieskan täytteinä on rouskuvaa jääsalaattia, kotimainen palvikinkkuviipale sekä mehevää cheddartäytettä.

 

Herkulliset Hetki-rieskat ilahduttavat helppoudellaan.
Herkulliset Hetki-rieskat ilahduttavat helppoudellaan.

Tutustu viimeisimpiin Hetki-uutuuksiin. Tuoreita uutuuksia tulee neljä kertaa vuodessa!

 

Löydä omat suosikkisi valtavasta Hetki-valikoimasta.

 

Timo suosittelee Hetki-tuotteita:

 

– Tuotteet käyvät kaikille, jotka rakastavat ruokaa

 

– Tuotteiden tuoreus, helppous ja monipuolisuus ovat aivan mahtavat

 

– Tuotteista voi nauttia sellaisenaan tai tehdä kokonaisen menun perheelle

 

Lue myös nämä tai katso kaikki uutiset

Ethän skippaa lounasta

Aamiaista kutsutaan usein päivän tärkeimmäksi ateriaksi, mutta yleisen jaksamisen kannata lounas on vähintään yhtä tärkeä. Riittävän lounaan avulla aivot ja

Tutustu lisää

10 Faktaa proteiinista

Suomalaisista 18−64-vuotiaista 80 % saa proteiinia ravitsemussuositusten mukaisesti ja loput yli suosituksen, eli yleisesti ottaen suomalaisten proteiinin saanti on riittävää.

Tutustu lisää