Piknikit ovat yksi kesän hauskimmista ja rennoimmista ajanviettotavoista. Näin toteaa helsinkiläinen Linda Wahlberg, joka kokoontui ystäviensä Mari HartikaisenIra Saaren ja Tony Töyrylän kanssa evästauolle.

 

– Tutustuimme opiskeluaikoina yli 10 vuotta sitten ja olemme pysyneet siitä lähtien läheisinä ystävinä, 29-vuotias Wahlberg kertoo.

 

Yhteisten kokemusten lisäksi ystäviä yhdistää rakkaus hyvään ruokaan. Kaverukset ovat esimerkiksi syöneet ulkona niin viltin päällä kuin retkituoleissa istuen.

 

Sadesään sattuessa retket on viety sisätiloihin. Erityisemmän piknikistä saa viemällä sen parvekkeelle tai terassille, jossa ulkoilmasta voi silti nauttia. Näyttävän piknikin saa katettua hyödyntäen pöytiä tai pitkiä tuoleja, pöytäliinalla ja matoilla sekä retkituolilla. Seinäkoristeilla parvekkeelle saa juhlan tuntua.

 

Piknikillä tärkeintä ovat mahtavan seuran lisäksi herkulliset eväät. Ystäväporukka nauttii piknikeillä usein jotakin suolaista ja makeaa syötävää sekä juotavana vichyä.

 

– Piknikillä on hyvä olla ruokia, joita voi jakaa kaikkien kesken.

 

Kaverukset saivat kotipiknikille testattavakseen valmiita Hetki-tuotteita: raikkaita salaattiaterioita niin perinteisessä kuin kerrosmuodossa, täytettyjä rieskoja sekä helposti naposteltavia omenoita, rypäleitä ja tomaatteja.

 

Tuotteet olivat kaveruksille uusia.

 

– Usein valitsen ruokakaupassa Hetki tuotteista joko kana- tai kanacaesarsalaatit. Hienoa päästä maistamaan muutakin! Wahlberg sanoo.

 

Kätevien salaattien maut yllättivät

 

Piknikpöytään katettiin Hetki Leipäjuusto-Vege-taco– ja Kiinalainen kana-nuudeli -salaatit. Salaattien ainesosat voi sekoittaa kätevästi itse ja mukana tulevaa kastiketta lisätä juuri oman maun mukaan.

 

Kaikissa Hetki-salaattiaterioissa on mukana haarukka, joten salaateista pääsee nauttimaan heti eikä painavia ruokailuvälineitä tarvitse kantaa pitkiä matkoja piknikille.

 

Leipäjuustosalaatissa yhdistyvät Juustoportin leipäjuusto sekä tuoreet hedelmät ja miniluumutomaatit. Makuyhdistelmä ihastutti.

 

– Ihanaa, että tässä on sekä rypäleitä että melonia! Usein salaateissa on vain yhtä lajiketta, Wahlberg sanoo.

 

Leipäjuusto-salaatin juusto ja hedelmät sopivat Wahlbergin mielestä hyvin yhteen.
Leipäjuusto-salaatin juusto ja hedelmät sopivat Wahlbergin mielestä hyvin yhteen.

Vege-tacosalaatti on vegaaninen versio Hetki-salaattien Kana-tacosalaatista, ja se sisältää raikkaan salaattisekoituksen, rustiikkisia soijapaloja, kurkkua, maissia ja korianterilla maustettua marinoitua punasipulia sekä tacokastiketta.

 

– Tosi saman makuinen kuin kanaversio. Tässä maistuu juurikin tacomauste, Töyrylä sanoo.

 

Kaikkien ehdoton suosikki oli Kiinalainen kana-nuudelisalaatti. Porkkana, kaali, paprika, soijapavut sekä kana maistuivat nuudelien ja sesaami-soijavinegrettekastikkeen kanssa.

 

– Tässä on todella hyvät nuudelit ja kastike on ihanan makuista, Saari sanoo.

 

Kerrossalaateista Mozzarella-pastasalaatti “Genovese” sai kehuja kastikkeestaan.

 

– Tämä oli positiivinen yllätys. Pesto on maistuvaa ja kastike sopii salaattiin. Rakastan tomaattia ja tässä se maistuu hyvin, Töyrylä sanoo.

 

Hetki-tuotteista saa koottua kätevät piknikevääät moneen eri makuun.
Hetki-tuotteista saa koottua kätevät piknikevääät moneen eri makuun.

Japanilaistyylisessä Tonnikala-sushi Kerrossalaatissa on riisisekoitusta wakame-levällä, wasabimajoneesia, tonnikalaa sekä tuoreita vihanneksia.

 

– Tästä tulee mieleen sushi, josta pidän tosi paljon. Ihana makuyhdistelmä, Saari sanoo.

 

Rieskojen ainesosat valloittivat

 

Piknikille sopivat myös Hetki Mozzarella ja Metwursti -rieskat. Mozzarellarieskassa mozzarellan makua täydentävät aurinkokuivattu tomaatti, pesto ja jääsalaatti. Metwurstirieskan täytteissä taas maistuvat kotimainen metwursti, paprikamajoneesi sekä jääsalaatti.

 

Hartikainen vaikuttui rieskojen täytteistä ja mausta.

 

– Näissä on täytettä reunoille asti. Tämä on tosi hyvää, voisin ostaa tätä jatkossakin!

 

Wahlberg kehui rieskojen koostumusta ja ainesosia.

 

– Tämä vie kielen mennessään, eikä ihme. Metwurstirieskassa on tosi laadukkaalta kuulostavia aineksia, kuten chilipaprikahilloa. Leipä myös maistuu oikeasti rieskalta ja se on pehmoista.

 

Piknikretki maistuvan ruuan kera on hauska tapa juhlistaa ystävyyttä.

Naposteltavat täydentävät piknikeväät

 

Piknikeväisiin kuuluvat myös pienet, helposti naposteltavat herkut. Eväitä ei tarvitse myöskään valmistella, sillä ne on valmiiksi pesty ja pilkottu.

 

Raikkaiksi lisukkeiksi sopivat niin Hetki Omenaviipaleet kuin Omenaviipaleet ja viinirypäleet.

 

– Olen makean ja suolaisen yhdistelmän ystävä. Rypäleet ja omenat sopivat upeasti rieskojen kanssa syötäviksi. Tämä voisi olla setti, jonka ostaisin evääksi, Wahlberg sanoo.

Hetki Omena-Viinirypäle -annos on maistuva välipala.

– Välillä valmiiksi pakatut hedelmät ovat nahistuneen oloisia, mutta nämä ovat tosi tuoreita ja rouskuvia, Töyrylä sanoo.

 

Tomaatit ovat terveellinen vaihtoehto silloin, kun jotakin tekee mieli napostella. Naposteluun tai salaatteihin lisukkeeksi käyvät Makea miniluumutomaattimix sekä Hunajatomaatit.

 

– Hunajatomaatit ovat raikkaita ja tosi rouskuvia! Tomaattimixin tomaatit taas ovat pehmeitä ja makeita, ja näistä on kiva valita omaan makuun sopivat, Hartikainen sanoo.

 

– Pakkauksesta myös plussaa! 400 grammaa on kätevän kokoinen monelle ihmiselle ja on hyvä, että pakkauksessa on vähennetty muovin käyttöä, Wahlberg sanoo.

 

Hetki-ateriat mukaan arkeen

 

Tuotteet sopivat kaverusten mielestä erinomaisesti piknikille, koska ne on pakattu kätevästi ja makuja voi yhdistellä toisiinsa.

 

– On hyvä, että rieskat on jaettu pariin osaan. Näin niitä on helpompi jakaa, Wahlberg sanoo.

 

– Kerrossalaatista ja rieskasta syntyy myös loistava lounascombo! hän jatkaa.

 

Jatkossa he aikovat lisätä tuotteiden käyttöä omassa arjessaan.

 

– Valmisruuat ovat henkireikä arjessa silloin, kun on kiire, eikä päivän aterioita ole ennakoinut. Ateriat on kiva napata kaupasta jos tietää, että on tulossa pitkä työpäivä tai illalla on treenit, Wahlberg sanoo.

 

– Liikun usein vapaa-ajalla julkisilla, ja matkat voivat kestää parikin tuntia. Saatan syödä valmisaterian bussia odotellessa, mikä on hyvä tapa pitää nälkä loitolla, Töyrylä sanoo.

 

Ystävykset voisivat yhdistellä tuotteista myös lounaan työpäiville tai ruokaisana välipalana.

 

– Salaatteja on montaa eri makua, joten varmasti jokaiselle löytyy jotakin, Hartikainen sanoo.

 

– Nämä ovat myös helppo tapa kokeilla uusia makuja. Jos tekisin itse kiinalaisen nuudelisalaatin tapaisen annoksen, tarvitsisin paljon erilaisia aineksia, joita käyttäisin luultavasti vain annoksen kokkauksen yhteydessä, Wahlberg sanoo.

 

Joko olet kokeillut, mikä näistä maistuvista Hetki-tuotteista on suosikkisi?

Tutustu monipuoliseen Hetki-tuotevalikoimaan ja löydä oma suosikkisi!