Jesse muutti ruokailutottumuksensa kotona ja töissä: ”Paino putosi 7 kiloa ja olo on energisempi”

Pienet valinnat ovat vaikuttaneet suuresti mielialaan ja jaksamiseen.

 

Jesse Korhonen otti tänä keväänä* vastaan Hetki-tuotteiden ja Iltalehden haasteen, jossa hänen tavoitteenaan oli muuttaa syömistottumuksiaan terveellisempään suuntaan.

 

Tämän tueksi hän sai kuukaudeksi testattavakseen Hetki-tuotteita, kuten salaattiaterioita, ruoanlaittoa helpottavia tuoreita, valmiiksi pestyjä salaatti- ja kasvissekoituksia sekä välipalatuotteita, kuten tuorepuuroja, rieskoja ja niitä naposteluhedelmiä.

 

Jesse onkin onnistunut muuttamaan ruokailutottumuksiaan kokonaisvaltaisesti. Siinä missä töissä tuli ennen syötyä usein epäterveellisiä välipaloja ja lounasta buffet- tai pikaruokaruokaravintolassa, on hänellä nykyään omat eväät työmatkoilla.

 

– Lounassalaatit ovat olleet hyviä töissä, sillä meillä on autoissa kylmälaukut mukana. Niitä tulee varmasti ostettua jatkossakin. Myös lämmitettävät, tuoreet mikroateriat olivat positiivinen yllätys ja niitäkin voi syödä kenttäolosuhteissa, jos vain mikro löytyy, siltojen ja betonirakenteiden laadunvarmistamisen parissa ympäri Suomea reissaava Jesse kertoo.

 

Hetki-lounassalaatit ovat tunnetuimpia Hetki-tuotteita, ja niitä löytyykin peräti 17 erilaista kana-, kala- ja kasvisvaihtoehtoa. Tuoreet Hetki-mikroateriat taas ovat loistava vaihtoehto silloin, kun tekee mieli syödä lämmintä ja raikasta ruokaa, joka valmistuu silti nopeasti.

 

Yhdessä personal trainer ja ravintovalmentaja Marianne Särkiniemen kanssa Jesse suunnitteli myös uuden liikuntaohjelman, johon kuuluu lenkkeilyä ja voimaharjoittelua. Ulkona liikkuminen onnistuu hyvin koronatilanteesta huolimatta.

 

– Tuloksiakin on tullut, sillä paino on pudonnut seitsemän kiloa ja vyötäröltä lähtenyt pari senttiä. Parasta on se, että olo on energisempi kuin pitkään aikaan, Jesse kertoo neljän viikon testijakson jälkeen.

 

Ruokasuunnitelma helpottaa arkea

 

Marianne kävi testikuukauden alussa Jessen kanssa läpi sitä, miten hän voisi ruokasuunnitelman avulla säästää aikaa perheen ruoanlaitosta ja toisaalta löytää uusia ideoita kokkailuun.

 

Marianne suositteleekin etenkin lapsiperheitä, joissa ruoanlaittoon menee aikaa ja samat ideat pyörivät viikosta toiseen, käyttämään viikoittain hieman aikaa ruokasuunnitelman tekemiseen.

 

– Joka lauantai tai sunnuntai kannattaa istua perheen kanssa pöydän ääreen ja miettiä, mitä tulevan viikon aikana syötäisiin. Olisi hyvä, jos sekä lapset että aikuiset saisivat sanoa mielipiteensä ja sen pohjilta lähdettäisiin tekemään suunnitelmaa. Samalla kannattaa jo tehdä kauppalistaa, niin kaikki tarpeellinen tulee ostettua kerralla, Marianne neuvoo.

 

 

Videolla Jesse ja Marianne keskustelevat tavoitteista ja ruokasuunnitelman tekemisestä.

 

Lisäksi ruoanlaitosta saa säästettyä kätevästi aikaa, kun käyttää apuna valmiiksi pestyjä, kuorittuja ja pilkottuja vihanneksia. Hetki-wokmixit  ovat helppo tapa lisätä ruokaan monipuolisesti vihanneksia ilman kuorimisesta ja pilkkomisesta koituvaa vaivaa.

 

Ruoanlaitosta Jesse on pitänyt aiemminkin, mutta suurin haaste kotona hänelle on ollut herkkujen syöminen etenkin iltaisin.

 

Testikuukauden myötä herkut vaihtuivat Hetki-naposteluhedelmiin.

 

– Otin heti alussa tiukan asenteen, että tästä eteenpäin mennään näin. Toki mielitekoja on ollut, mutta ne eivät ole olleet niin pahoja, että olisi tehnyt mieli lipsua, hän kertoo.

 

* Testiryhmä toteutettiin keväällä 2020.

Lue myös nämä tai katso kaikki uutiset

Ethän skippaa lounasta

Aamiaista kutsutaan usein päivän tärkeimmäksi ateriaksi, mutta yleisen jaksamisen kannata lounas on vähintään yhtä tärkeä. Riittävän lounaan avulla aivot ja

Tutustu lisää

10 Faktaa proteiinista

Suomalaisista 18−64-vuotiaista 80 % saa proteiinia ravitsemussuositusten mukaisesti ja loput yli suosituksen, eli yleisesti ottaen suomalaisten proteiinin saanti on riittävää.

Tutustu lisää