Jessen elämänmuutos sai myös työkaverit syömään terveellisemmin – ”Roskaruoka on jäänyt kokonaan”

Jesse on huomannut jo lyhyessä ajassa, miten ravintotottumukset vaikuttavat jaksamiseen ja mielialaan.

 

Perheenisä, yrittäjä ja opiskelija Jesse Korhonen, 34, on kevään aikana opetellut uudenlaisia ruokailutottumuksia. Yksi selvä muutos on tapahtunut jo parissa viikossa: Herkut ovat jääneet pois.

 

– Meillä on ollut tapana napostella illalla herkkuja television ääressä avopuolison kanssa. Nyt olemme korvanneet ne Hetki-naposteluhedelmillä ja herkkujen syömisestä päästy kokonaan eroon. Tarkoitus olisi pitää ne myös jatkossa kokonaan pois.

 

Jesse on ollut mukana Hetki-tuotteiden ja Iltalehden testiryhmässä*, jossa hän on saanut terveellisen ja monipuolisen ruokavalion tueksi muun muassa Hetki-salaattiaterioita, ruoanlaittoa helpottavia tuoreita, valmiiksi pestyjä salaatti- ja kasvissekoituksia sekä välipalatuotteita, kuten tuorepuuroja, rieskoja ja niitä naposteluhedelmiä.

 

Lisäksi hän on saanut apua muutosten tekemiseen personal trainerina ja ravintovalmentajana työskentelevältä Marianne Särkiniemeltä.

 

 

Lapsille eri kasvikset

 

Jessen tavoitteena on muuttaa omia ruokailutottumuksia terveellisempään suuntaan, sekä löytää uusia ideoita perheen yhteiseen syömiseen. Hän onkin kehitellyt erilaisia tapoja hyödyntää Hetki-ruoanlaittotuotteita, eli erilaisia keitto- ja wokmixejä.

 

– Olemme tehneet paljon keittoja, joita ei aiemmin ole tullut hirveästi tehtyä, sekä wokkeja. Lapset eivät tykkää tulisesta ruoasta, mutta olen ratkaisut asian niin, että olen tehnyt muuten saman ruoan, mutta käyttänyt lasten versiossa lempeää wokmixiä ja aikuisilla tulista wokmixiä, jossa on myös chiliä, hän kertoo.

 

– Kokeilin wokmixiä myös kanakasvispadassa ja makaronilaatikossa, joihin se sopi hyvin. Ja yksi viikonloppu teimme pulled pork -burgereita, joihin laitoimme väliin Hetki-coleslawta.

 

Myös Hetki-tuoteperheen välipalatuotteet ovat tehneet kauppansa perheessä ja nopeuttaneet aamuja.

 

– Rieskat ovat lasten suosikkeja. Itse tykkään etenkin tuorepuuroista aamuisin.

 

 

Kylmälaukut takakonteissa

 

Jesse on muuttanut myös syömistottumuksiaan töissä. Hän työskentelee yrittäjänä siltojen ja betonirakenteiden laadunvarmistamisen parissa ja on siksi yleensä viikon kerrallaan tien päällä ympäri Suomen.

 

– Töitä tehdään ilta- ja yöaikaan ja asutaan hotelleissa. Reissussa on aiemmin tullut syötyä vähän mitä sattuu, nopeasti nälkään suklaapatukka tai roiskeläppä kaupasta tai lounas pikaruokalassa, Jesse kuvailee aikaisempia tottumuksiaan.

 

Loppujen lopuksi muutoksen tekeminen ei kuitenkaan ollut edes vaikeaa.

 

– Meillä on autoissa kylmälaukut, joten eväät pystyy ottamaan mukaan pidemmillekin matkoille. Otan usein evääksi Hetki-lounassalaatin ja siihen kylkeen rieskan, niin tulee tarpeeksi energiaa, Jesse kertoo.

 

Lounassalaattien pakkauksista löytyy 500 g päivässä -merkintä, joka kertoo, kuinka suuren määrän päivittäisestä vihannesten, hedelmien ja marjojen syöntisuosituksesta salaatti kattaa.

 

 

Myös osa Jessen työkavereista on innostunut terveellisemmästä ruokavaliosta.

 

– Meillä on työporukassa roskaruoka jäänyt oikeastaan kokonaan. Myös kavereiden keskuudessa on ollut kiinnostusta, moni ei ole aiemmin edes tiennyt valmiiden vihannessekoitusten olemassaolosta.

 

Jesse on huomannut, että sillä mitä syö, on merkitystä jaksamisen kannalta. Aiemmin palautuminen oli etenkin pitkien työmatkojen jälkeen välillä vaikeaa.

 

– Tuntuu, että olo on reippaampi, kun ei tule syötyä liian isoa lounasta buffet-pöydästä tai pizzeriassa. Mieli pysyy virkeänä ja on parempi fiilis. Myös unen laatu on parantunut, hän luonnehtii.

 

Nyt energiaa on uudella tavalla myös urheiluun, joka on viime aikoina jäänyt vähemmälle. Jesse on tehnyt yhdessä Mariannen kanssa treenisuunnitelman.

 

– Käyn pari-kolme kertaa viikossa 6-8 kilometrin lenkillä ja kolme kertaa salilla. Tavoitteena on saada painoa hieman alas ja vyötäröltä senttejä pois.

 

*Testiryhmä on toteutettu vuoden 2020 alussa.

Lue myös nämä tai katso kaikki uutiset

Ethän skippaa lounasta

Aamiaista kutsutaan usein päivän tärkeimmäksi ateriaksi, mutta yleisen jaksamisen kannata lounas on vähintään yhtä tärkeä. Riittävän lounaan avulla aivot ja

Tutustu lisää

10 Faktaa proteiinista

Suomalaisista 18−64-vuotiaista 80 % saa proteiinia ravitsemussuositusten mukaisesti ja loput yli suosituksen, eli yleisesti ottaen suomalaisten proteiinin saanti on riittävää.

Tutustu lisää