Grillaus ja hyvä ruoka kuuluvat olennaisena osana mökkeilyyn, mutta etenkin helteisellä säällä tekee mieli syödä kevyesti ja kasvispainotteisesti. Hetki-tuotteiden avulla se on helppoa, sillä valikoimista löytyy sekä erilaisia kasvi- vihannes- ja perunalisukkeita että valmiita, terveellisiä välipaloja ja lounasaterioita.

 

 

Espoolainen Kati kehuu Hetki-tuotteiden vaivattomuutta mökkiolosuhteissa.
Espoolainen Kati kehuu Hetki-tuotteiden vaivattomuutta mökkiolosuhteissa.

Etenkin vaatimattomammilla mummonmökeillä ruoanlaittotilat ovat usein rajalliset. Jos esimerkiksi juoksevaa vettä ei ole, kaikki keinot säästää tiskiä otetaan mielellään vastaan. Hetki-tuotteet on suunniteltu nimenomaan säästämään aikaa ja vaivaa ruoanlaitossa, sillä ne ovat valmiiksi pestyjä, pilkottuja ja kaikin puolin käyttövalmiita.

 

Halutessaan helpoista Hetki-tuotteista saa koottua vaikka koko mökkipäivän ruokavalion. Espoolainen Kati kokeili Hetki-tuotteita sukulaistensa kanssa mökkiviikonloppuna.

 

– Meitä oli parhaillaan saman pöydän ääressä 12 henkeä pienistä lapsista eläkeläisiin ja Hetki-tuotteista löytyi jokaiselle jotain, hän kertoo.

 

Kasvikset ja perunat helposti grillissä

 

Grilliruoan lisukkeiksi sopivat tämän kesän Hetki-uutuustuotteet, kuten grillattavat salaatit ja perunat. Kreikkalainen Grillisalaatti on valmiiksi pilkottu sekoitus paprikaa, punasipulia, oliiveja ja kirsikkatomaatteja sekä halloumijuustoa.

 

Kreikkalainen grillisalaatti ja grilliperunat valmistuvat kymmenessä minuutissa. Ne myydään valmiissa alumiinivuoissa, jotka voi iskeä suoraan grilliin.
Kreikkalainen grillisalaatti ja grilliperunat valmistuvat kymmenessä minuutissa. Ne myydään valmiissa alumiinivuoissa, jotka voi iskeä suoraan grilliin.

Toinen näppärä grillaustuote ovat Hetki Grilliperunat, joista löytyy kaksi makua: Miedosti pippurijuustolla ja chilitahnalla maustettu Texmex ja intialaiseen tyyliin maustettu Curry Madras.

 

– Grillisalaatti ja perunat toimivat hyvin ensimmäisen illan ruokana, kun kaikilla oli nälkä työpäivän ja ajomatkan jälkeen. Ne valmistuivat grillissä kymmenessä minuutissa samaan aikaan makkaroiden ja kasvisnakkien kanssa, Kati sanoo.

 

Myös jotkut salaattilajikkeet sopivat sellaisenaan grillattavaksi. Hetki grillattavat salaatit sisältävät valmiiksi halkaistun sydänsalaattikerän, jota paahdetaan viisi minuuttia grillissä, sekä siihen sopivat lisukkeet. Ponzu-salaatissa mukana tulee sitruuna-inkivääri-soijakastike ja suolapähkinöitä ja Caesarissa taas perinteisesti caesar-kastike, krutongit ja juustolastut.

 

– Grillattavista salaateista tuli seurueessamme ehkä kaikkein eniten positiivista palautetta. Olin itsekin yllättynyt siitä, miten hyvä maku ja suutuntuma salaattiin tuli, kun sen käytti grillin kautta On kätevää, että lisukkeet tulevat mukana, niin niitä ei tarvitse ostaa erikseen isoissa paketeissa, Kati kuvailee.

 

Hetki-grillituotteet sopivat myös pienemmälle, yksinkertaiselle mökille, missä ei ole kunnollisia ruoanvalmistustiloja tai mahdollisuutta tiskaamiseen. Grilliperunat ja Kreikkalainen Grillisalaatti myydään alumiinivuoassa, jonka voi laittaa sellaisenaan suoraan grilliin.

 

Valmiit salaattisekoitukset nopeuttavat ruoanlaittoa

 

Hetki-tuotteet helpottavat ja nopeuttavat ruoanlaittoa mökillä ja aikaa jää enemmän lomailuun.
Hetki-tuotteet helpottavat ja nopeuttavat ruoanlaittoa mökillä ja aikaa jää enemmän lomailuun.

Hetki-tuoteperheestä löytyy myös tuoreita kasviksia, jotka helpottavat raikkaan salaatin tekemistä. Eri salaattilajeja sisältävät tuoreet sekoitukset ja mehukkaat, kotimaiset kirsikkatomaatit vähentävät ruoan valmistukseen menevää aikaa ja vaivaa. Myös salaatinkastike tulee pusseissa valmiina.

 

Esimerkiksi käyttövalmis Hetki Kesäsalaatti sisältää jääsalaattia ja punaista friseesalaattia, siemen-mustikkasekoituksen ja vadelmavinegrette-kastikkeen.

 

– Kuivattuja mustikoita sisältävä siemensekoitus toi makua salaattiin ja kastike oli kaikkien suosikki, Kati kertoo.

 

Grilliruoan kylkeen sopivat täydellisesti myös Hetki Coleslaw -salaattisekoitukset, joita löytyy perinteisen lisäksi Tzatziki– ja Bbq-versiot. Vihannekset ovat pussissa valmiiksi suikaloituina ja mukana tulee kastike, joka sekoitetaan joukkoon ennen tarjoilua.

 

Lounassalaatit ja välipalat käteviä myös mökillä

 

Mitä enemmän porukkaa mökillä on samaan aikaan, sitä todennäköisempää on, että kaikkien ruokailutottumukset ja -ajat eivät osu yksiin. Vaikka pääsääntöisesti syötäisiinkin yhdessä, on mökille hyvä varata välipaloja ja helppoja, kevyitä aterioita.

 

– Meillä oli samassa mökkiporukassa urheileva teini-ikäinen poika, joka tarvitsee huomattavasti enemmän ruokaa kuin muut sekä kuusivuotias tyttäreni, joka on tottunut syömään jotain pientä iltapäivällä ennen illallista. Oli kätevää, että jääkaapissa oli valmiita terveellisiä välipaloja ja kevyitä aterioita, niin ruokailuajoista ei tarvinnut stressata, Kati kertoo.

 

Hetki-salaattiateriat ja –tuorepuurot ja -rahkat ovat käteviä eväitä kesäreissuille, sillä niiden mukana tulee haarukka tai lusikka.

 

– Otimme salaatit mukaan, kun lähdimme viettämään iltaa toiselle mökille saareen, missä ei ole kunnon keittiötä. Tyttäreni suosikki oli Mustikka-vaniljarahka, jota hän olisi halunnut syödä joka päivä.

Hetki-tuorepuurot ja rahkat ovat käteviä eväitä vaikka uintireissulle.
Hetki-tuorepuurot ja rahkat ovat käteviä eväitä vaikka uintireissulle.

Lounassalaateista koko perheen suosikkeja ovat etenkin Kana-taco ja Kreikkalainen. Uutuutena juustokuutioita, maissia ja nachoja sisältävän kanatacon rinnalle on tullut vegaaneillekin sopiva Vege-taco, jossa kana on korvattu rustiikkisilla soijapaloilla ja juusto marinoidulla punasipulilla.

 

Tämän kesän salaattiateriauutuuksia ovat myös muun muassa pastaa ja viinirypäleitä sisältävä Buffalo-kana sekä riisiä ja wasabimajoneesia sisältävät ruokaisat sushisalaatit.

 

Hetki-salaatit maistuvat kesähelteilläkin.
Hetki-salaatit maistuvat kesähelteilläkin.