Herkutteluhampurilaiset

Itse valmistetut hampurilaiset ovat parasta, sillä voit tehdä niistä juuri niin herkullisia kuin itse haluat! Kasviksia hampurilaisen väliin saa kätevästi Hetki-Coleslawsalaatista.

Nämä hampurilaiset sopivat viikonloppuherkutteluun tai rentoihin juhliin. Lihaisat pihvit ovat saaneet seurakseen aromikasta portobello-herkkusientä ja mehevää pekonia. Voit grillata pihvit grillissä, paistaa pannulla tai kypsentää leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä. Hampurilaisen täytteeseen tuo kivasti makua ja rapeutta tuore coleslawsalaatti. Resepti on laadittu yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

Ainekset

4 kplisoa hampurilaissämpylää
400 gnaudan jauhelihaa
100 gpekonia
1 kplportobello herkkusieni
1 kplsipuli
1 kplpunainen mieto chilipaprika
1-2 kplvalkosipulinsiä
suolaa ja mustapippuria
240 gHetki coleslaw
4 rklvalmista bbq-kastiketta
1 kpltomaatti
cheddarjuustoa
rucolaa

Ohje

  • Laita hampurilaissämpylöiden alaosat tarjoiluvadille.

 

  • Laita jauheliha kulhoon.

 

  • Hienonna pekoni, portobello-herkkusieni, sipuli, chilipaprika ja valkosipulinkynnet. Laita ainekset kuumalle pannulle ja paista, kunnes pekoni on rapeaa ja sipuli saanut kauniin värin. Jäähdytä hetki.

 

  • Lisää seos jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

  • Muotoile taikinasta neljä isoa pihviä ja paista kuumalla pannulla, uunissa tai grillissä. Laita loppuvaiheessa jokaisen pihvin päälle juustoviipale, jotta se sulaa hieman.

 

  • Levitä hampurilaissämpylöille valmista bbq-kastiketta ja nosta päälle pihvi.

 

  • Sekoita coleslawn joukkoon kastike. Jaa coleslaw hampurilaispihveille, laita päälle hieman rucolaa ja viipale tomaattia. Nosta toinen sämpylän puolikas päälle ja tarjoa.

Lue myös nämä tai katso kaikki reseptit

Porkkana-fetasalaatti

Talvinen salaatti syntyy kätevästi tuunaamalla valmista salaattisekoitusta! Hunajapaahdetut porkkanat ja kuivatut karpalot tuovat salaattiin makeutta, jota tasapainottaa fetajuusto.

Tutustu lisää