Ruokavaliolla on valtava vaikutus terveyteemme ja hyvinvointiimme. Terveellinen ruokavalio vaikuttaa positiivisesti sekä jaksamiseen että mielialaan, ja se auttaa myös painonhallinnassa.

 

Hetki-tuotteita valmistava Fresh Servant haastaa Iltalehden lukijat mukaan Syö hyvä olo 2021 -haasteeseen, jonka avulla hyvää oloa tavoitellaan herkullisella tavalla panostamalla arjen parempiin valintoihin.

 

– Me Freshillä haluamme tuoda ihmisille hyvää oloa ruoan kautta. Haluamme tarjota asiakkaillemme ravitsevia ruokia, makuelämyksiä sekä ruoanlaittoa helpottavia raaka-aineita ja mahdollistaa ajankäyttöä myös elämän muihin tärkeisiin asioihin, sanoo Fresh Servantin markkinointipäällikkö Arja Sarre.

 

Tavoitteet haasteessa ovat yksilöllisiä

 

– Jokaisella on varmasti omat tavoitteensa. Joku haluaa pudottaa muutaman kilon, toinen tahtoo jaksaa paremmin arjessa. Terveyden vaaliminen on myös aina helpompaa kuin sairauksien parantaminen. Ruokavalion kasviksilla, hedelmillä ja marjoilla on tässä suuri merkitys, Sarre muistuttaa.

 

Asiantuntijaksi haastematkalle mukaan lähtee terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti Karim Khanji. Kuljemme seuraavien kuukausien ajan asiantuntijan opastuksessa turvallisesti ja terveellisesti kohti hyvää oloa.

 

Tutustumme Khanjiin tarkemmin ensi viikolla, jolloin käynnistyy myös Syö hyvä olo -testiryhmähaku. Kannattaa olla valmiina ilmoittautumaan mukaan, mikäli oman olon kohentaminen asiantuntijan avustuksella kiinnostaa.

 

– Myös sinä voit hakea jäseneksi testiryhmäämme ja päästä mukaan kokeilemaan, kuinka helppoa on muuttaa ruokailutottumuksiaan terveellisempään suuntaan Hetki-tuotteiden avulla, Sarre kannustaa.

Lisää kasvisten määrää helposti ja herkullisesti

 

Syötkö sinä jo riittävän monipuolisesti kasviksia? Muistathan, että ravitsemussuositusten mukaan kasviksia tulisi syödä puoli kiloa joka päivä? Vihanneksista, hedelmistä ja marjoista saat tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, ja ne sisältävät runsaasti kuituja, jotka pitävät kylläisenä pitkään.

 

Arjessa tulee helposti lipsuttua terveellisistä valinnoista, ja kasvikset voivat huomaamatta jäädä vähemmälle. Hetki- tuoteperheeseen kuuluu monenlaisia arkea helpottavia salaattiaterioita ja -pusseja, joiden avulla ruokavalioon saa lisättyä erilaisia kasviksia helposti ja vaivattomasti.

 

Esimerkiksi Hetki-salaateista on helppo valmistaa maukkaita ja kasvispitoisia ateria- tai lisukesalaatteja. Kun vihannekset on pesty ja pilkottu valmiiksi, säästät aikaa, eikä hävikkiäkään pääse syntymään. Vinkkejä herkullisiin aterioihin löydät Hetki-tuoteperheen reseptipankista.

 

Säännöllinen ruokarytmi tukee terveellisiä valintoja

 

Entä miten sinulla sujuu säännöllinen syöminen? Terveellisestä ja monipuolisesta ruokavaliosta on helpompi pitää kiinni, kun huolehtii säännöllisestä ruokarytmistä. Kun aterioiden väli ei pääse venähtämään liian pitkäksi, verensokeri pysyy tasaisena koko päivän, eikä epäterveellisiä mielitekoja pääse syntymään niin helposti.

 

Jos aterioita jää päivän aikana väliin, iltaan mennessä ehtii tulla jo kiljuva nälkä. Silloin tulee helposti syötyä liikaa ja valinnat voivat olla epäterveellisiä.

 

Hetki-tuoteperheen avulla ruokarytmi on helppo pitää säännöllisenä. Valikoimasta löytyy terveellisiä ja maistuvia aterioita ja välipaloja arjen jokaiseen hetkeen.

 

– Jos sinulla on hankaluuksia noudattaa säännöllistä ruokarytmiä, kannattaa tulla mukaan Syö hyvä olo -haasteeseen. Tulemme tukemaan seuraavien kuukausien aikana säännöllisen ruokarytmin löytymistä ja otamme käyttöön myös esimerkiksi Hetki-ruokakellon, jonka avulla sinunkin on helppo rytmittää ruokailusi, Sarre kertoo.

 

Syö hyvin ja nauti elämästä

 

Sarre muistuttaa vielä siitä, että on tärkeää muistaa myös nauttia elämästä. Hyvä olo lähtee liikkeelle arjen pienistä valinnoista. Kaikkia vanhoja tottumuksia ei kannata laittaa kerralla uusiksi, vaan edetä pikku hiljaa kohti parempia valintoja. Kun muutos tapahtuu pienin askelin, terveelliset elämäntavat on helpompi omaksua ja hyvistä valinnoista tulee pysyvä osa elämää.

 

– Ravitsemuksella on keskeinen rooli hyvinvoinnissa, ja monille tosiaan ravitsemuksen haasteena on tutkimustenkin mukaan riittävä kasvisten, hedelmien ja marjojen määrä. 500 g päivässä, joka ikinen päivä, on kova haaste. Me tuemme haasteen vastaanottajia tässä, Sarre lupaa.

 

Millaisia muutoksia sinä kaipaat? Syö hyvä olo 2021 -haasteen aikana tulemme tarjoamaan runsaasti käytännön vinkkejä siihen, kuinka saat muutettua ruokavaliotasi terveellisempään suuntaan herkullisesta mausta tinkimättä.

 

Kutsu myös ystäväsi mukaan matkalle kohti hyvää oloa.

Tartu rohkeasti haasteeseen ja syö itsellesi hyvä olo! Jaa hyvää oloa myös ympärillesi kutsumalla mukaan ystäväsi ja läheisesi. Tavoitteet on helpompi saavuttaa, kun mukana on kaveri kannustamassa.

 

Olkaa valmiina, sillä ensi viikolla käynnistyy Syö hyvä olo 2021 -haasteen testiryhmähaku. Tehdään yhdessä hyvän olon valintoja hetki kerrallaan. Kerromme miten pääset hakemaan ensi viikolla!

 

Tutustu Hetki-tuotteisiin ja syö itsellesi hyvä olo!

 

Kutsu myös ystäväsi mukaan matkalle kohti hyvää oloa.