Työmiehen lihaton päivä! – ”Ennakkoluulot olivat turhia, nautin valmiista suunnitelmasta, mauista ja vatsan yhteistyöstä”

Marko syö normaalisti punaista lihaa joka päivä. Nyt on aika testata, miten päivä sujuu ilman lihaa Hetki-tuotteiden parissa.

 

Marko Lindström, 53 toimii rakennusalan yrittäjänä. Työpäivät ovat luonteeltaan vaihtelevia ja Marko liikkuu päivittäin reilusti. Liikkuva työ vaatii paljon energiaa ja Marko onkin tottunut syömään noin viidestä kuuteen ateriaa päivässä. Punaista lihaa mies kertoo syövänsä ihan joka päivä.

 

– Yritän syödä päivittäin kaksi lämmintä ateriaa, mutta aina se ei onnistu. Yleensä syön aamupalan kello kuudelta, välipalaa yhdeksältä, lounaan yhdeltätoista, lisää välipalaa noin puoli kahdelta, päivällisen viideltä ja iltapalan ehkä noin puoli kahdeksan aikaan. Syön lihaa viikon jokaisena päivänä ja siksi onkin mielenkiintoista lähteä testaamaan, miltä lihaton päivä tuntuu.

 

 

Hetki-tuotteiden valikoimasta löytyy paljon vaihtoehtoja, joista voi koota herkulliset ateriat koko päiväksi – aina aamiaisesta iltapalaan saakka.

 

 

 

Testipäivä Hetki-tuotteiden kanssa

 

Marko osallistuu Työmiehen lihaton päivä -testiin ja hänelle toimitetaan valikoima Hetki-tuotteita. Niistä hän kokoaa itselleen mieluisat ateriakokonaisuudet seuraavaksi päiväksi aamupalasta aina iltapalaan saakka. Testipäivän aikana hän ei tule syömään lainkaan punaista lihaa, eikä tässä tapauksessa kanaakaan. Kalaa on vaihtoehdoissa tarjolla tonnikalan ja loimulohen muodossa. Marko pohtii aikansa, valitsee mieluisimmat tuotteet ja pakkaa ruokatarvikkeet valmiiksi kylmälaukkuun seuraavaa päivää varten.

 

 

Työmiehen lihaton päivä on tiedossa. Marko valitsee itselleen mieluisia aterioita ja suunnittelee samalla tulevan päivän ateriarytmiä.

 

 

Tapaamme Markon testipäivän jälkeen kysyäksemme, miten Työmiehen lihaton päivä sujui?

 

– Päivä sujui ruokailujen osalta oikein hyvin! Salaatit ovatkin minulle eri muodoissaan jo tuttuja niiltä kerroilta, kun olen pyrkinyt pudottamaan painoani. Huomasin päivän aikana, että kala sopii minulle todella hyvin. Hetki-rahkat ja -puurot maistuivat myös erittäin hyviltä, Marko kiittelee heti alkuun.

 

Hetki-tuotteet sujahtavat helposti kylmälaukkuun

 

Ennen testipäivää Markoa mietitytti kovasti, saako hän ajoitettua aikataulunsa niin, että hän ehtii toimistolle syömään ruoka-aikoina eväitään jääkaapista. Asia ratkesi helposti kylmälaukun avulla.

 

– Sain mainiosti järjestettyä päiväohjelmani ja ruokatauot, kun ruoka-annokset olivat etukäteen valittuina Hetki-tuotteista ja ateriat pakattuina kylmälaukkuun.

 

 

Aamupalaksi Marko nautiskeli Hetki Mangotuorepuuroa, Hetki Omena-rypäle Naposteluhedelmiä ja Hetki Aurinkohedelmät Kaurasmoothien.

 

 

Ennakkoluulot kaatuivat

 

Marko huomasi ajattelevansa ennakkoon myös sitä, miten nälkä pysyy loitolla, kun ruoka on kevyempää kuin normaalisti. Olihan punainen liha ja kana jätetty kokonaan pois päivän aterioista.

 

– Ennakkoluulot olivat aivan turhia! Noudatin päivän aikana normaalia ruokarytmiäni ja olo oli koko ajan kevyt. Vatsani ei kapinoinut lainkaan, vaikka se normaalisti saattaakin kapinoida. Johtuisikohan tuo sitten juuri siitä punaisesta lihasta? Nyt vain nautin olotilastani ja vatsani yhteistyöstä. Päiväni onnistui hienosti!

 

 

Lounaaksi Markolle maistui Hetki Premium Loimulohi-Caesarsalaatti ja Hetki Mustikka-Vanilja-Rahka.

 

 

 

Monta positiivista yllätystä

 

Hetki-tuotteet tuntuivat Markon mielestä houkuttelevilta jo aamusta alkaen.

 

– Puurot ja rahkat yllättivät minut todella positiivisesti. Maut olivat hyviä ja ajattelin jo päivällä, että maistelemme niitä myös illalla tyttäreni kanssa, Marko kertoo ja jatkaa.

 

– Lounaaksi valitsemani Hetki Premium Loimulohi-Caesarsalaatti ja Hetki Mustikka-Vanilja-Rahka olivat oikein maistuvia, mutta lihaan tottuneelle annos oli kyllä melkoisen kevyt. Nälkä yllätti minut iltapäivällä. Onneksi olin varannut puoli kahdeksi lisää syötävää Hetki-tuotteista, eikä minun tarvinnut sortua mihinkään epäterveelliseen, Marko sanoo ja muistelee, että pieniä kevyitä aterioitahan olisi terveellistäkin syödä päivän aikana useampia.

 

 

Markolla oli kylmälaukussa mukana myös Hetki Kreikkalainen salaatti ja rasiallinen Hetki Ananas-meloni-rypäle Naposteluhedelmiä. Näin ei tarvinnut turvautua mihinkään epäterveelliseen välipalaan iltapäivällä.

 

 

Päivälliseksi reilun kokoinen wokki

 

Päivälliseksi Marko valmisti kotona kello viiden aikaan Hetki Teryaki kasviswokkia.

 

– Ruoka oli hyvää ja vei kyllä nälän mennessään. Annos sopii nälkään kuin nälkään, sillä se on iso, Marko kiittelee.

 

Työmiehen lihattoman päivän kokeilusta Marko oli kertonut lähipiirilleen ennakkoon.

 

– Miehet ehkä hieman koittivat paineistaa minua asian suhteen ja lähettelivät päivän aikana kuvia, joissa kokkasivat pihvejä ja paistoivat makkaraa. Itselläni oli kuitenkin kevyt ja hyvä olo päivän joka hetki, joten asia ei sen kummemmin vaivannut, eikä lihan paisteleminen houkutellut.

 

 

Päivällisen kruunasi reilu annos Hetki Teryaki kasviswokkia Hetki Rose-salaatin kera. Tällä aterialla lähtee Markon mukaan karkuun isompikin nälkä.

 

 

Tyttären suosikeiksi nousivat maistuvat rahkat

 

Päivä Hetki-tuotteiden parissa, ilman punaista lihaa sujui siis työmiehellä mallikkaasti. Illalla Markolla oli virkeä olo, eikä takki ollut työpäivän jälkeen tyhjä, kuten raskaiden liha-aterioiden jälkeen saattaa olla. Tuorepuuroja sekä rahkoja maisteltiin illalla vielä yhdessä alakouluikäisen tyttären kanssa.

 

– Tyttäreni ehdottomiksi suosikeiksi nousivat Hetki Rahkat. Hänen mielestään sekä Mustikka-Vanilja- että Puolukka-Kinuski-rahkat olivat maistuvia. Näitä voisikin hankkia jääkaappiin myös herkkuhetkiksi. Kyllähän nämä maistuvat myös isälle, Marko kertoo hymyillen.

 

 

Iltapalana Markolle maistui Hetki Omena-kaneli Tuorepuuro ja Hetki Napostelu Omenaviipaleet.

 

 

Parasta on vaivattomuus ja vatsan olo

 

Marko ei pohdi hetkeäkään vastausta kysymykseen, aiotko jatkossakin pitää lihattomia päiviä?

 

– Ehdottomasti pidän! Olo oli mukavan kevyt ja vatsa, sekä suolisto tykkäsivät päivästä. Parasta tässä oli se, että ateriat oli valmiiksi mietitty ennakkoon ja päivä oli vaivaton sen suhteen. Vatsan tunnelma oli myös tosiaan niin hyvä, että nostan sen ihan ykkösasiaksi päivän onnistumisen kannalta.

 

Hetki-tuotteita on laaja valikoima, eikä Marko ehtinytkään testata kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja yhden päivän aikana.

 

– Työmiehelle näitä liikkuvia työpäiviä on kyllä tulossa lisää, joten testaillaan loputkin tuotteet sitten seuraavien päivien aikana. Kyllä tämmöisen hyvän ja kevyen olon soisi jatkuvan pidempäänkin, miksei sitten aina, Marko pohtii.

 

 

Mikäli lihan syönti on jokapäiväistä, olisi Markon mielestä aiheellista pohtia tilannetta ja antaa itselleen mahdollisuus kevyempään ja terveellisempään olotilaan.

 

 

Energinen olo

Marko suosittelee Hetki-tuotteita kaltaisilleen miehille ja naisille, joille lihan syönti on liiankin jokapäiväistä.

 

– Ja varsinkin jos aikataulu on päivisin kiireinen, kulkevat nämä tuotteet helposti mukana autossa kylmälaukussa. Kun syö kevyitä annoksia päivän mittaan, olo on energisempi ja päivä sujuu paljon paremmin!

 

 

Markolle jäi vielä monta herkullista Hetki-tuotetta kokeiltavaksi seuraavaksi lihattomaksi päiväksi. Ehkäpä jo huomenna.

Lue myös nämä tai katso kaikki uutiset

Ethän skippaa lounasta

Aamiaista kutsutaan usein päivän tärkeimmäksi ateriaksi, mutta yleisen jaksamisen kannata lounas on vähintään yhtä tärkeä. Riittävän lounaan avulla aivot ja

Tutustu lisää

10 Faktaa proteiinista

Suomalaisista 18−64-vuotiaista 80 % saa proteiinia ravitsemussuositusten mukaisesti ja loput yli suosituksen, eli yleisesti ottaen suomalaisten proteiinin saanti on riittävää.

Tutustu lisää