Urheilijaperheessä arki on täynnä toimintaa ja ruoalta vaaditaan nopeutta, terveellisyyttä ja maistuvuutta.

Vilman ja Vilhelmin arjessa riittää vauhtia: ”Nämä tuotteet ovat helpottaneet elämääni äitinä!”

Vilhelm ja Vilma-äiti tietävät, että syömällä terveellisesti jaksaa liikkua ja tehdä kaikkea kivaa päivän aikana.

Tänäkin syksynä lukematon joukko eri-ikäisiä junioriurheilijoita treenaa lajiensa parissa useita kertoja viikossa. Yksi heistä on yhdeksänvuotias Vilhelm Dahlström. Hänen päivänsä ovat pullollaan toimintaa koulussa, treeneissä ja peleissä, kuin myös vapaa-ajalla kavereiden ja äidin kanssa touhutessa.

 

Vilhelmin äiti Vilma Moilanen kertoo Viljamin harrastavan tällä hetkellä aktiivisesti salibandya Esport Oilersin Coyotes-joukkueessa ja jalkapalloa GrIFK:ssa.

 

– Viime viikkoina Vilhelm on pyöräillyt, skuuttaillut ja pelannut paljon pihapelejä. Myöhemmin syksyllä hänellä alkaa vielä partio, eli toimintaa meillä riittää, kertoo Vilma hymyillen.

 

Vilhelm pelaa jalkapalloa ja salibandya useita kertoja viikossa. Liikunnallinen lapsi tarvitsee paljon laadukasta energiaa.

– Vilhelm on hurjan liikunnallinen ja vauhdikas. Vilkas ja sosiaalinen poika saa kavereita kaikkialla.

 

Myös äiti on aktiivinen liikkuja. Hän tekee pitkiä lenkkejä, harrastaa pilatesta ja käy kuntosalilla. Ammatiltaan Vilma on farmaseutti ja terveelliset elintavat ovat työnkin kautta perheelle tärkeitä.

 

– Pyrimme syömään joka päivä terveellisesti. Tiedämme, että jokaisella aterialla olisi hyvä olla mukana kasviksia. Teemme yhdessä ihan peruskotiruokaa ja käytämme ruoanlaiton nopeuttamiseksi myös puolivalmisteita.

 

Vilma toivoo, että ateriat voisivat heidän perheessään olla entistä monipuolisempia.

 

– Aika usein samat ruoat pyörivät tarjottavina.

 

Äidin ja pojan yhteinen Hetki-testi

 

Kaksikko ilmoittautui innokkaasti mukaan Hetki-testiin, jossa he pääsivät kokeilemaan, helpottavatko Hetki-tuotteet heidän arkeaan. Toisena toiveena helpomman arjen lisäksi oli ruokavalion monipuolistaminen, sekä kasvisten lisääminen ruokavalioon entisestään.

 

Vilhelm ja Vilma lähtivät testaamaan Hetki-tuotteita uteliaina ja ennakkoluulottomina.

 

– Olemme nyt parin viikon ajan nauttineet erilaisia Hetki-tuotteitaSalaatitSalaattiateriat ja Mikroateriat sekä välipalat, kuten rahkat, tuorepuurot ja rieskat ja myös erilaiset grillattavat ruoanlaittotuotteet ovat tulleet tutuiksi. Kaikki kokeilemamme tuotteet ovat olleet erinomaisen laadukkaita, iloitsee Vilma terveellisistä löydöistään.

 

Hetki-tuotteet yllättivät molemmat kokeilijat positiivisesti

 

– Meillä meni testijakso mainiosti! Tykkäsimme tuotteiden monipuolisuudesta ja erityisesti Hetki-salaattipussien muunneltavuus on meistä mukava juttu, Vilma sanoo.

 

Valmiit salaattipohjat ovat helpottaneet kaksikon arkea.

 

– Näissä pusseissa on siis erilaisia salaatinlehtiä, joten niiden päälle saa rakennettua kaikenlaista, tai sitten näitä voi syödä sellaisenaan. Kätevissä pusseissa on mukana vaihtoehdosta riippuen esimerkiksi krutonkeja, kastikkeita tai muuta maistuvaa, Vilma vinkkaa.

 

– Minusta ne salaatit, joissa on tacoja, ovat parhaita, Vilhelm puolestaan painottaa.

 

Vilhelm jaksaa treenata useita kertoja viikossa, kun säännölliset ateriat on valmiiksi mietitty ja energiaa saa helposti tankattua.

– Valmiit salaatti- ja mikroateriat toimivat sitten puolestaan hyvin päivän kakkosateriana. Salaatin voi muuten napata mukaan kätevästi myös ennen treenejä tai heti treenien jälkeen syötäväksi, Vilma huomauttaa.

 

Aktiivinen liikkuja vaatii paljon energiaa

 

Vilhelm treenaa kahdesti viikossa jalkapalloa ja samoin hänellä on kahdesti viikossa salibandytreenit. Treenien päälle tulevat vielä pelit ja turnaukset.

 

– Olen pelannut pidempään salibandyä ja olen joukkueessamme hyökkääjä, energinen Vilhelm kertoo ja sanoo tykkäävänsä myös kavereiden kanssa pelailusta.

 

Normaaleina arki-iltoina tällä kahden hengen perheellä on lähes aina menoa. Myös viikonloppuisin on ohjelmaa, kun kaksikko tapaa sukulaisiaan ja käy vaikkapa museossa tai sisäleikkipuistossa.

 

– Nopeat ruokailut ja mukaan napattavat eväät ovat meille tärkeä juttu, Vilma huomauttaa ja sanoo, että hänen suosikeikseen testijaksolla nousivat Hetki-rahkat, -tuorepuurot ja ihan ykköseksi Lämmin ateria Feta-pasta, joka yllätti Vilman todellakin tuoreella, hyvällä maullaan sekä innovatiivisuudellaan.

 

Vilman henkilökohtainen Hetki-suosikki on Lämmin ateria Feta-pasta.
Vilman henkilökohtainen Hetki-suosikki on Lämmin ateria Feta-pasta.

– Hetki-valikoimasta löytyy hyvin aamu- ja välipaloja, kuten nämä rieskat, jotka toimivat myös pika-apuna silloin, kun oikea ruoka ei ole vielä valmis ja meistä toisella on jo kova nälkä.

 

Helppoa ja terveellistä

 

Sen lisäksi, että Hetki-tuotteista löytyy helposti mukaan otettavia vaihtoehtoja, kiittelee Vilma tuotteiden terveellisyyttä.

 

– Salaattiaterioissa esimerkiksi on aina mukana tärkeä proteiinin lähde. Lapsi tai nuori, yhtä lailla kuin aikuinen, jaksaa touhuta ja urheilla, kun syömisasiat ovat kunnossa.

 

Vilman on helppo hymyillä, sillä hän löysi useita terveellisiä ja nopeita Hetki-tuotteita helpottamaan kiireistä arkea. Iltapäivällä voi tankata helposti vaikkapa Kana-caesar-rieskalla.

Terveellinen ruoka tarjoaa Vilman mukaan rakennusaineita elimistölle.

 

– Säännöllisyys ruokailuissa pitää myös verensokerin tasaisena ja tämä auttaa jaksamaan. Hetki-tuotteet ovat helpottaneet minun elämääni äitinä, kun kotona ollut valmiita terveellisiä aterioita ja välipaloja.

 

Vilhelm tahtoo myös vielä varmistaa, että hänenkin suosikkituotteensa on selvillä.

 

– Tykkäsin tosi paljon Kanataco-salaatista ja söin samalla kerralla kaksi salaattia, kun ne olivat niin hyviä. Muitakin erilaisia salaatteja on ollut kivaa kokeilla.

 

Hetki Kana-tacosalaatti on Vilhelmin mielestä tosi hyvää ja se sopii energiatankkaukseksi ennen treenejä.
Hetki Kana-tacosalaatti on Vilhelmin mielestä tosi hyvää ja se sopii energiatankkaukseksi ennen treenejä.

Vilma muistuttaa vielä siitä, että Vilhelm kävi myös kaverinsa kanssa pyöräretkellä lähimetsässä ja sinne otettiin mukaan Hetki-omenaviipaleet.

 

– Joo sekin oli tosi hauskaa! muistaa Vilhelm.

 

Hetki-omenaviipaleet ja muut helpot ja maistuvat välipalat kulkevat kätevästi mukana vaikkapa pyöräretkellä.
Hetki-omenaviipaleet ja muut helpot ja maistuvat välipalat kulkevat kätevästi mukana vaikkapa pyöräretkellä.

Parempaa arkiruokailua

 

Testijakso toi siis mukanaan uusia makuja, terveellisiä valintoja ja monipuolisuutta toiveiden mukaan äidin ja pojan arkiruokailuun.

 

– En voi myöskään olla korostamatta tuotevalikoiman laajuutta. Olen varma, että nämä yllättävät kenet tahansa, Vilma pohtii ja mieleen nousee vielä Hetki Grilliperunat Texmex ja Curry Madras, jotka ovat hänen mukaansa erinomaisia puolivalmisteita, joilla ruoanlaitto kotona nopeutuu hetkessä.

 

– Lähes kaikki tuotteet ovat olleet meille mieleisiä ja sopineet meidän arkeemme.

 

Entä aikooko kaksikko käyttää Hetki-tuotteita jatkossakin?

 

Vilma ja Vilhelm löysivät testijakson aikana monia uusia Hetki-tuotteita, joita he aikovat käyttää arjen helpottajina myös jatkossa.

– Kävimme jo ostamassa Vilhelmin suosikkia kanataco-salaattia! Ja myös muita tuotteita aiomme ihan varmasti käyttää. Nämä tosiaan löivät ällikällä kaikessa monipuolisuudessaan, Vilma kertaa ja suunnittelee jo kauppalistaa.

 

– Syksymmällä ja talven tullessa haemme kaupasta yhdessä tuttuja ja uusia Hetki-tuotteita Vilhelmille välipaloiksi koulun jälkeen. Niistä saa puhtia treeneihin ja läksyjen tekemiseen.

 

Maitotuotteita välttelevälle Vilhelmille maistui äidin iloksi mainiosti myös Hetki-rahkat.
Maitotuotteita välttelevälle Vilhelmille maistui äidin iloksi mainiosti myös Hetki-rahkat. 

Vilma suosittelee Hetki-tuotteita:

 

– kaikille, jotka haluavat syödä terveellisesti

– junioriurheilijaperheisiin, joissa tarvitsee tankata paljon energiaa arjen touhuissa

– kotiruoan lisukkeiksi ja avuksi ruoanlaittoon, sekä myös itsenäisiksi aterioiksi

– Hetki-grillituotteiden valikoima tuo terveellistä vaihtelua perinteisempiin grilliruokiin

Lue myös nämä tai katso kaikki uutiset

Ethän skippaa lounasta

Aamiaista kutsutaan usein päivän tärkeimmäksi ateriaksi, mutta yleisen jaksamisen kannata lounas on vähintään yhtä tärkeä. Riittävän lounaan avulla aivot ja

Tutustu lisää

10 Faktaa proteiinista

Suomalaisista 18−64-vuotiaista 80 % saa proteiinia ravitsemussuositusten mukaisesti ja loput yli suosituksen, eli yleisesti ottaen suomalaisten proteiinin saanti on riittävää.

Tutustu lisää