Koulujen alkaessa on hyvä aika miettiä koululaisille sopivia välipaloja, jotta lapsille löytyy sopivaa ja helppoa syötävää heti koulupäivän jälkeen.

 

Varsinkin silloin, jos lapsilla on iltaisin harrastuksia, iltapäiväksi on hyvä olla terveellisiä aterioita helposti saatavilla.

 

Hetki-aterioissa on panostettu terveellisyyteen ja kasvisten määrään. Salaattien lisäksi myös Hetki-valmisaterioissa kasvikset ovat maukkaassa muodossa ja maistuvat myös lapsille.

 

Kasvikset osana monipuolista ruokavaliota

 

Helsinkiläisen Anu Joen perheessä riittää vilskettä. Kaikki kolme lasta liikkuvat aktiivisesti, 11-vuotias Meea harrastaa akrobatiaa ja 9-vuotias Neena sekä 6-vuotias Jooa pelaavat jalkapalloa.

 

Hetki-ateria valmistuu muutamassa minuutissa mikrossa.

Ravitsemustieteilijäksi kouluttautunut Joki ei halua tinkiä kasvisten käytöstä silloinkaan, kun ruoan on valmistuttava nopeasti. Lapsiperheen arjessa valmiiksi pilkotut tuoreet vihannessekoitukset ovatkin olleet ahkerassa käytössä.

 

– Kiireisessäkin arjessa käytän paljon kasviksia ja panostan monipuoliseen kokonaisuuteen. Valmiit vihannessekoitukset ovat käteviä varsinkin töiden jälkeen, kun ei tarvitse alkaa itse alusta asti tekemään.

 

Perheessä syödään toisinaan myös valmisruokia, jotka pelastavat silloin, kun ruoka on saatava nopeasti pöytään.

 

Tällä kertaa perhe sai testattavakseen Hetki-valmisaterioita, joissa maistuvat meksikolaiset maut. Texmex-kana ja Kana-enchiladat on lapsillekin helppo lämmittää mikrossa vaikkapa ennen harrastuksiin lähtöä.

 

Valmiit ateriat helpottavat lapsiperheen arkea

 

Hetki Texmex-kana-aterian pohjana on meksikolaisittain maustettu sushiriisiä, joka on höystetty maissilla, mustapavuilla, tomaatilla ja pinaatilla. Tacomaustetun kanan lisäksi proteiinia annokseen tuo maukas cheddarjuusto. Aterian kruunaavat rapeat tacolastut.

 

Meea, Jooa ja Neena maistelevat Hetki Texmex-kanaa.

Sekä Neena että Meea pitivät texmex-kanaa maukkaana. Mausteiset tacolastut nostivat annoksen Neenan suosikiksi.

 

– Riisi oli hyvää ja nachot tekivät siitä ihan parhaan, Neena sanoo.

 

Hetki-tuorepuurot, rahkat ja kaurahyvät on maustettu aidoilla marjoilla ja hedelmillä.

Anulle texmex-kana maistui erityisen hyvin.

 

– Voisin hyvin syödä tätä useamminkin, tämä on todella hyvää valmisruoaksi. Kivasti mausteinen, mutta ei liian voimakkaasti maustettu.

 

Häntä ilahdutti myös runsas kasvisten määrä.

 

– Usein valmisruokiin joutuu itse lisäämään kasviksia. Tässä oli valmiiksi mukavasti papuja, tomaattia ja pinaattia.

 

Myös Kana-enchiladoissa on kanan lisäksi maissia ja paprikaa. Annoksen mukana tulee juustoraaste, joka sulaa herkulliseksi kuorrutteeksi, kun enchiladat lämmittää mikrossa.

 

Kaksi enchiladaa sisältävä annos on sopiva ateria yhdelle, ja pienempään nälkään se sopii jaettavaksi esimerkiksi sisarusten kesken.

 

Marjaisat ja hedelmäiset välipalat joka tilanteeseen

 

Hetki-tuorepuurot ja kaurahyvät ovat käteviä välipaloja koulun jälkeen nautittavaksi. Hetki-rahkat puolestaan sopivat herkutteluhetkiin. Makuvaihtoehtoja on runsaasti, joten jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkinsa.

 

Hetki-rahkavälipalat maistuivat Neenalle ja Jooalle.

Meea löysi nopeasti oman suosikkimakunsa Mustikka-vaniljarahkasta, joka oli myös Jooan suosikki. Neenalle maistui parhaiten Puolukka-kinuskirahka.

 

– Koulun jälkeen maistuisi hyvin välipalana, Meea totesi.

 

Kaneliomena-kaurahyvä oli etenkin Anulle mieleinen tuttavuus.

 

– Tästä tulee mieleen omenapiirakka.

 

Annoskooltaan Hetki-välipalat ovat sopivia myös lapsille, ja mukana tulevan lusikan ansiosta välipalan voi ottaa helposti mukaan myös harrastuksiin.

 

Hetki-välipalat on maustettu aidoilla marjoilla ja hedelmillä, ja kotimaisesta puhdaskaurasta valmistettu Kaneli-omena kaurahyvä sekä Hedelmäinen kaurahyvä sopivat myös maidottomaan ruokavalioon.

 

Tutustu Hetki-tuotteiden monipuoliseen valikoimaan ja löydä oma suosikkisi!