Herkulliset ja nopeat kesäiset reseptit valmiista raasteista ja suikaleista!

Katso
reseptit ja
kokkaa!

Ainekset

Määrä Ainesosa
1 pkt / n. 5 levyä sushi nori merilevää
5 dl kypsää ja maustettua sushiriisiä
2 tl wasabitahnaa
150 g sushi lohta / graavilohta
1 pss Hetki Julienne kasviksia

Ohje

  1. Aseta merilevämatto tuorekelmun tai bambumaton päälle.
  2. Levitä riisiä ohueksi kerrokseksi kahteen kolmasosaan merilevämatosta.
  3. Levitä riisin keskelle ohut kerros wasabia.
  4. Asettele suikaloitu lohi ja Hetki Julienne kasviksia riisin keskelle pitkittäin.
  5. Kostuta merilevämaton reuna ohuelti vedellä.
  6. Kääri sushit kelmun tai maton avulla tiukaksi rullaksi.
  7. Valmista loput rullat samalla tavalla.
  8. Leikkaa rullat terävällä ja vedellä kostutetulla veitsellä 8-10 osaan.
  9. Tarjoa makisushit soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa.

Ainekset

Määrä Ainesosa
1 pss Hetki Julienne kasviksia
2 dl vettä
1 dl sokeria
0,5 dl valkoviinietikkaa

Ohje

  1. Liota sokeri kuumaan veteen, lisää valkoviinietikka.
  2. Kaada viilentynyt pikkelöintiliemi kasvisten päälle.
  3. Anna tekeytyä jääkaapissa n. 1 tunnin verran.
  4. Tarjoile pikkelöidyt kasvikset yhtenä salaatin raaka-aineena tai esim. paistetun lihan tai kanan kanssa.
  5. Lisää makua kasviksiin saa lisäämällä pikkelöintiliemeen esim. tähtianista, chilihiutaleita tai korianteria.

 

Käyttövinkkejä Julienne-kasviksille: sellaisenaan, pikkelöitynä, susheihin, keittoihin(mainio mm. Pho-keittoon).

Ainekset

Määrä Ainesosa
1 pss Hetki Suippokaalisuikale
0,5 tl hieno suola
1 valkosipulinkynsi
1 tl tuoretta inkivääriä
1 tl sokeria
0,5 dl vettä
1 rkl gochujang-tahnaa (korealainen fermentoitu chilitahna)

Ohje

 

  1. Leikkaa valkosipulinkynsi ja inkivääri hienoksi.
  2. Sekoita suola, sokeri, vesi, gochujang-tahna ja hienonnettu valkosipuli ja inkivääri keskenään
  3. Sekoita gochujang-kastike ja Hetki Suippokaalisuikaleet keskenään.
  4. Anna mehustua 1 tunti, tai yön yli jääkaapissa.
  5. Tarjoa Nopea suippokaali kimchi lisukkeena sellaisenaan, hampurilaisen tai hot dogin välissä.

 

Ainekset

Määrä Ainesosa
1 pss Hetki kolmen kaalin mix
1 valkosipulinkynsi
1 tl tuoretta inkivääriä
2 rkl seesamöljyä
1 rkl soijaa
1 rkl kalakatiketta
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl mustapippurirouhetta

Ohje

  1. Lämmitä paistinpannu tai wok-pannu kuumaksi, vähennä lämpöä lisätessä seesamiöljyn pannulle.
  2. Lisää Hetki kolmen kaalin mix, hienonnettu valkosipuli ja inkivääri.
  3. Kuullota paistosta n. 2 min ja lisää soija, kalakastike, seesaminsiemenet ja mustapippurirouhe.
  4. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä n. 5 min ajan.
  5. Tarjoa kaalilisuke osana esim. Aasialaista ateriaa.

Käyttövinkkejä: sellaisenaan, marinoituna, wokeissa, paistoksissa, kastikkeissa ja padoissa

Tutustu tuotteisiin

Hetki Tonnikala-peruna salaatti 250 g

Hetki Kermainen tonnikalapasta 250 g

Hetki Banoffee rahka 90 g